Αισθητική Δερματολογία | Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Γιαννούλη

 

 
Στο ιατρείο μας, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, σας παρέχουμε υπηρεσίες αισθητικής δερματολογίας όπως αποτρίχωση με laser, δερμοαπόξεση κ.α.
Κάθε άνθρωπος ειναι ξεχωριστός και η θεραπεία εξατομικεύεται για τον κάθε ασθενή.
 
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ LASER ALEXANDRITE CYNOSURE
 
Το Laser αποτρίχωσης εκπέμπει μια μονοχρωματική δέσμη φωτός η οποία καταστρέφει επιλεκτικά το βολβό της τρίχας χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς (επιλεκτική φωτοθερμόλυση). Αυτό κάνει τη μέθοδο εξαιρετικά αποτελεσματική και τελείως ακίνδυνη.
Το Laser Alexandrite 755nm της εταιρείας Cynosure, που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα, αποδοτικά και ασφαλή Laser στον τομέα της αποτρίχωση. Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται εξίσου καλά σε όλους τους τύπους του δέρματος, σε λεπτές και χοντρές τρίχες και σε όλες τις περιοχές (πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, πλάτη, πόδια, στήθος, μπικίνι).

O αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Την περιοχή εφαρμογής
  • Το πάχος και το χρώμα της τρίχας
  • Το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας
  • Το χρώμα του δέρματος

Επίσης, οι πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες, έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις σκούρες και χοντρές τρίχες. Γενικά, σε περιοχές με χοντρές και σκούρες τρίχες, από τη δεύτερη κιόλας εφαρμογή η μείωση της τριχοφυΐας φτάνει και άνω του 50%.
Ακολουθούν συμπληρωματικές συνεδρίες για πλήρη και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η laser αποτρίχωση γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη laser αποτρίχωση. Πολλές φορές στις περιοχές που υπάρχουν τρίχες παρατηρείται θυλακίτιδα (σπυράκια) η οποία επιδεινώνεται με το ξύρισμα, τις αποτριχωτικές μηχανές ή το κερί. Η laser αποτρίχωση συντελεί στο να θεραπευτεί η περιοχή από το πρόβλημα αυτό, το οποίο κάποιες φορές αφήνει και μόνιμα σημάδια.

Ο δασυτριχισμός, δηλαδή η ανάπτυξη τριχοφυΐας σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές ,είναι μια κατάσταση στην οποία έρχεται να δώσει λύση η laser αποτρίχωση. Σε άτομα που έχουν ιστορικό κύστης κόκκυγα, συνιστάται πολλές φορές η αποτρίχωση της γύρω περιοχής για να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

  • Αποφεύγουμε τις εφαρμογές σε μαυρισμένο δέρμα (από τον ήλιο ή με solarium )
  • Φροντίζουμε οι τρίχες να έχουν το ιδανικό μήκος των 1 - 3 mm για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα
  • Ενδεχομένως να χρειαστεί να ξυρίσουμε κάποιες περιοχές πριν τη συνεδρία Laser
  • Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το μπικίνι και τις μασχάλες τα ξυρίζουμε 2 - 3 ημέρες πριν τη θεραπεία, ενώ τα πόδια τα ξυρίζουμε περίπου μία εβδομάδα πριν τη θεραπεία
  • Δεν αποτριχώνουμε τις περιοχές με τσιμπιδάκι, βελόνα, κερί, χαλάουα, αποτριχωτική μηχανή 4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία
  • Ενημερώνουμε τη γιατρό για φάρμακα ή θεραπείες που κάνουμε

Η εφαρμογή γίνεται από τη δερματολόγο!
 
 
 
ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 
ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ
 
 
 
PEELING
 
BOTOX
 
ΚΗΛΙΔΕΣ
 
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΛΕΣ